torstai 7. maaliskuuta 2013

Vauvakirjat

Pitkästä aikaa kirjoitin taaperon vauvakirjaa ja liimailin sinne kuvia. Meillä on itseasiassa kaksi vauvakirjaa, joita pitäisi päivittää. Taas huomasin miten nopeasti sitä unohtaa asioita. Pitäisi kirjoittaa viikoittain vauvapäiväkirjaa. Vauvakirjaan piti täyttää mm. hampaiden puhkeamisajat. Harmi, en muista niitä. (Oon huono äiti.) Hampaita on tullut, joo. Voisin kirjoittaa kirjaan, että "kohta oot 2-vuotias ja sulla on lähes kaikki hampaat suussa." Siinä kirjassa ei ollut mitään lisätieto-kenttää mihin olisi saanut kirjoittaa vapaasta. Oli vain pieni tila missä kysyttiin tarkka päivämäärä. Muistan kyllä miten öitä valvottiin ja päivät kitistiin hampaiden takia. Perussetti eli ensiksi tuli etuhampaat sitten poskihampaat ja sitten kulmahampaat.

Niissä vauvakirjoissa kysytään ihan ihmeellisiä asioita. Esimerkiksi mistä ruuasta pidit. Siis kirjoitanko siihen yhdelle lyhyelle viivalle päivämäärän ja että silloin pidit porkkanasoseesta ja sitten menee viikko eteenpäin  ja kirjoitanko, että nyt et enää pidä porkkanasoseesta ja pidätkin jauhelihakastikkeesta. Nämä lempiruuat vaihtelevat koko ajan.
Tai mitä sait lahjaksi 1-vuotis syntymäpäivillä. Voi video, ketä kiinnostaa.
Tai mikä sai sinut iloiseksi. Siis taas se yksi lyhyt viiva ja siihenkö pitäisi taas kirjoittaa päivämäärä ja että koira sai sinut iloiseksi ja seuraavalla viikolla helistin.

Olisin niiiiin ylpeä itsestäni jos saisin askarreltua jotain leikekirjaa tai päiväkirjaa valokuvineen lapsista tyyliin 18-vuotiaaksi saakka. Ehkä se on ihan hullua. Onkohan olemassa jotain digitaalista vauvakirjaa?

Tätä kysymystä googletin ja löysin muutaman vauvakirjan netistä.

http://www.vauvakirja.com/
https://helistin.intoloop.com/fi/

Vaikuttivat ihan kivoilta, mutta en etsinyt tämän tyyppistä. Nämä vauvakirjat ovat sitten Internetissä kaikkien saatavilla. En halua linkittää vauvakirja asioita Facebookissa tai laittaa edes salasanojen taakse sukulaisten pällisteltäväksi. Haluaisin oman vauvakirjan omalle koneelleni johon leikkaa liimailen digikuviani ja kirjoitan tarinoita omassa kotiverkossani mistä tahansa laitteelta. Laitetaan tämä ajatus hautumaan hetkeksi.

Onko sinulla kokemusta Internetin vauvakirjasta? Oletko tehnyt itse oman vauvakirjan vai suositteletko jotain valmis kirjaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti