tiistai 20. syyskuuta 2011

Suklaakakkua

Eilen järkyttävässä suklaanhimossa syntyi erittäin maukas suklaakakku. Tässä ohje myös muille leipureille.

SUKLAAKAKKU
Valmistusaika: 45 min

Ainekset

  • 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tee näin

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Suklaakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.





Nämä ohjeet missä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan uunissa nopeasti toimii mun keittiössä parhaiten. Mun himo oli sen verran suuri, että jäähdytykseksi riitti vain huoneenlämpö ja sitten suoraan kitaan ilman mitään lisukkeita.
Tunnin kuluttua vatsaan sattui niin jumalattomasti, että veti kaksinkerroin sohvalle makaamaan. Ehkä söin pari palaa liikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti